STN EN 12504-1: 2010 (73 1303), Skúšanie betónu v konštrukciách Časť 1 Vzorky z jadrového vŕtania. Odber, preskúmanie a skúška pevnosti v tlaku - Tencer, Ervín (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto národná norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12504-1: 2009