STN EN 12622: 2010 (21 0702), Bezpečnosť obrábacích a tvárniacich strojov. Hydraulické ohraňovacie lisy. - Pivoňka, Michal (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12622: 2009