STN EN 60745-2-15: 2010 (36 1550), Elektrické ručné náradie. Bezpečnosť Časť 2-15 Osobitné požiadavky na nožnice na živý plot (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou EN 60745-2-15: 2009