STN ISO 8483: 2010 (64 0652), Rúry a tvarovky zo sklených laminátov (GRP). Skúšobné metódy na overenie konštrukcie skrutkovaných prírubových spojov. - Pašek, Ján (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma obsahuje slovenskú verziu ISO 8483: 2003