STN EN 1744-1: 2010 (72 1189), Skúšky na stanovenie chemických vlastností kameniva Časť 1 Chemická analýza - Grünner, Karol (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1744-1: 2009