STN EN 50124-1: 2003 (33 3501), Dráhové aplikácie. Koordinácia izolácie Časť 1 Základné požiadavky. Vzdušné vzdialenosti a povrchové cesty pre všetky elektrické a elektronické zariadenia - Regecová, Valéria; Regec, Miroslav; Horská, Radka; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická normalizačná komisia č. 83 Elektrické a elektronické zariadenia pre železnice; Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizačná komisia č. 126 Elektrotechnika v dopravě (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto norma obsahuje českú verziu EN 50124-1: 2001 a je vydaná so súhlasom ČSNI Praha, Česká republika
Táto norma nahrádza kapitolu III a prílohu 1 STN 34 1500 z 10.10.1977, články 3.1.1.3f), 3.3.3.1, 3.3.3.2 a 6.1.2.5 a prílohu A STN 34 1510 z januára 1999 a článok 8.2.4 STN 33 3516 z novembra 1996
Spracovateľ: Valéria Regecová, Miroslav Regec, Radka Horská. Technická normalizačná komisia: TNK 83 Elektrické a elektronické zariadenia pre železnice, TNK 126 Elektrotechnika v dopravě
Dátum účinnosti opravy normy: september 2010
Norma je nahradená normou STN EN 50124-1 z júna 2018 v celom rozsahu. Používať sa môže do 6. 2. 2020
Keywords: normy