STN EN 50126-1: 2002 (33 3502), Dráhové aplikácie. Stanovenie a preukázanie bezporuchovosti, pohotovosti, udržiavateľnosti a bezpečnosti (RAMS) Časť 1 Základné požiadavky a zovšeobecnený proces - Cengel, Ladislav; Horská, Radka (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 50126: 1999 v českom jazyku a je vydaná so súhlasom ČSNI Praha, Česká republika