STN EN 50126-1: 2002 (33 3502), Dráhové aplikácie. Stanovenie a preukázanie bezporuchovosti, pohotovosti, udržiavateľnosti a bezpečnosti (RAMS) Časť 1 Základné požiadavky a zovšeobecnený proces - Cengel, Ladislav; Horská, Radka; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická normalizačná komisia č. 83 Elektrické a elektronické zariadenia železníc; Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 126 Elektrotechnika v dopravě (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto národná norma je identická s EN 50126: 1999 v českom jazyku a je vydaná so súhlasom ČSNI Praha, Česká republika
Táto norma nahrádza anglické zmenie STN EN 50126 z decembra 2001
Spracovateľ: Ladislav Cengel, Radka Horská. Technická normalizačná komisia: TNK 83 Elektrické a elektronické zariadenia železníc, TNK 126 Elektrotechnika v dopravě
Dátum účinnosti opravy normy: september 2006
Dátum účinnosti opravy normy: september 2010
Keywords: normy