STN EN 50149: 2002 (34 1558), Dráhové aplikácie. Pevné inštalácie. Elektrická trakcia. Drážkové trolejové drôty z medi a zo zliatin medi. - Cengel, Ladislav; Horská, Radka; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická normalizačná komisia č. 83 Elektrické a elektronické zariadenia železníc; Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 126 Elektrotechnika v dopravě (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2002)
Táto norma je identická s EN 50149: 2001 v českom jazyku a je vydaná so súhlasom ČSNI Praha, Česká republika
Táto norma nahrádza ustanovenia STN 42 8460 zo 16. decembra 1975, STN 42 1318 zo 16. decembra 1975 a STN 42 0422 z 24. júna 1983, ktoré sa týkajú drážkových trolejových drôtov, menovitých prierezov 80, 100, 120 a 150 mm²
Spracovateľ: Ladislav Cengel, Radka Horská. Technická normalizačná komisia: TNK 83 Elektrické a elektronické zariadenia železníc, TNK 126 Elektrotechnika v dopravě
Dátum účinnosti opravy normy: apríl 2004
Dátum účinnosti opravy normy: september 2010
Keywords: normy