STN EN 1808 + A1: 2010 (27 5005), Bezpečnostné požiadavky na závesné plošiny. Konštrukčné výpočty, kritériá stability, konštrukcia. Skúšky (Konsolidovaný text). - Holoda, Jozef; Trnovec, Stanislav; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 100 Zdvíhacie zariadenia, žeriavy (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1808: 1999 + A1: 2010
Táto norma nahrádza STN EN 1808 z decembra 2001 v celom rozsahu
Spracovateľ: Jozef Holoda, Stanislav Trnovec. Technická komisia: TK 100 Zdvíhacie zariadenia, žeriavy
Norma je nahradená normou STN EN 1808 z decembra 2015 v celom rozsahu
Keywords: normy