STN ISO 3783: 2011 (50 0368), Papier a lepenka. Určenie odolnosti proti vytrhávaniu. Metóda so vzrástajúcou rýchlosťou s použitím prístroja typu IGT (elektrický model). - Novák, Erich (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma obsahuje slovenskú verziu ISO 3783: 2006