STN EN 143: 2001 (83 2222), Ochranné prostriedky dýchacích orgánov. Filtre proti časticiam. Požiadavky, skúšanie, označovanie. - Kostková, Viera; Vojta, Zdeněk (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 143: 2000 v českom jazyku a je vydaná so súhlasom ČSNI Praha, Česká republika a CEN Brusel, Belgicko