STN EN 143: 2001 (83 2222), Ochranné prostriedky dýchacích orgánov. Filtre proti časticiam. Požiadavky, skúšanie, označovanie. - Kostková, Viera; Vojta, Zdeněk; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko); Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 3 Osobní ochranné prostředky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2001)
Táto národná norma je identická s EN 143: 2000 v českom jazyku a je vydaná so súhlasom ČSNI Praha, Česká republika a CEN Brusel, Belgicko
Táto norma nahrádza STN EN 143 (83 2222) zo septembra 1997 v celom rozsahu
Spracovateľ: Viera Kostková, Zdeněk Vojta. Technická normalizační komise: TNK 3 Osobní ochranné prostředky
Dátum účinnost opravy normy: september 2003
Dátum účinnost opravy normy: január 2011
Keywords: normy