STN EN 1317-3: 2011 (73 6030), Záchytné bezpečnostné zariadenia na pozemných komunikáciách Časť 3 Výkonnostné triedy, preberacie kritériá na nárazové skúšky a skúšobné metódy pre tlmiace bezpečnostné zariadenia - Gajdošová, Katarína (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskoui verziou európskej normy EN 1317-2: 2010