STN EN 1247 + A1: 2011 (04 0070), Zlievárenske stroje. Bezpečnostné požiadavky na lejacie panvy, zlievárenske zariadenia, stroje na odstredivé odlievanie, stroje na plynulé a poloplynulé odlievanie (Konsolidovaný text). - Pivoňka, Michal (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1247: 2004 + A1: 2010