STN EN ISO 16852: 2011 (38 9671), Poistné armatúry proti prenosu plameňa. Požiadavky na prevádzkové vlastnosti, skúšobné metódy a obmedzenia pri ich používaní (ISO 16852: 2008 + Cor 1: 2008 + Cor 2: 2009). - Studničná, Konštantína (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 16852: 2010