STN EN 12629-5-1 + A1: 2011 (27 8713), Stroje na výrobu stavebných výrobkov z betónu a vápenno-kremičitej horniny. Bezpečnosť Časť 5-1 Stroje na výrobu betónových rúr s vyhotovením vo zvyslej polohe (Konsolidovaný text) - Mihálik, Ivan; Volčko, Jaroslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12629-5-1: 2003 + A1: 2010