STN EN 12629-5-2 + A1: 2011 (27 8713), Stroje na výrobu stavebných výrobkov z betónu a vápenno-kremičitej horniny. Bezpečnosť Časť 5-2 Stroje na výrobu betónových rúr s vyhotovením vo vodorovnej polohe (Konsolidovaný text) - Mihálik, Ivan; Volčko, Jaroslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou veriou anglickej normy EN 12629-5-2: 2003 + A1: 2010