STN EN 12195-1: 2011 (30 0080), Upevňovanie nákladu na cestných vozidlách. Bezpečnosť Časť 1 Výpočet upeňovacích síl - Jagelčák, Juraj; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 100 Zdvíhacie zariadenia, žeriavy (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12195-1: 2010
Táto norma nahrádza normu STN EN 12195-1 z októbra 2004 v celom rozsahu
Spracovateľ: Juraj Jagelčák. Technická komisia: TK 100 Zdvíhacie zariadenia, žeriavy
Dátum účinnosti opravy normy: máj 2014
Keywords: normy