STN EN 16128: 2011 (19 0530), Referenčná skúšobná metóda na stanovenie uvoľňovania niklu z tých častí okuliarových rámov a slnečných okuliarov, ktoré prichádzajú do priameho a dlhotrvajúceho styku s pokožkou. - Trnovec, Stanislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 16128: 2011