STN EN ISO 11260/Z1: 2011 (46 5254), Kvalita pôdy. Stanovenie výmennej kapacity katiónov a hodnoty nasýtenia zásadami pomocou roztoku chloridu bárnatého. Zmena 1. (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 11260: 2011