STN EN 61236: 2011 (35 9723), Práce pod napätím. Upínače, tyčové objímky a ich príslušenstvo. - Čatlošová, Gabriela; Čatloš, Marcel (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 61236: 2011