STN EN 287-1: 2012 (05 0711), Kvalifikačné skúšky zváračov. Tavné zváranie Časť 1 Ocele - Hornigová, Viera (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2012)
Táto norma je slovenskou verziou EN 287-1: 2011