STN EN ISO 3377-1: 2012 (79 3828), Usne. Fyzikálne a mechanické skúšky. Stanovenie pevnosti v ďalšom trhaní Časť 1 Jednostranné trhanie (ISO 3377-1: 2011) (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2012)
Táto norma je slovenskou verziou EN ISO 3377-1: 2011