STN EN 474-5 + A2: 2012 (27 5340), Stroje na zemné práce. Bezpečnosť Časť 5 Požiadavky na hydraulické rýpadlá (Konsolidovaný text) - Volčková, Antónia (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2012)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 474-5: 2006 + A2: 2012