STN EN 50317: 2012 (36 2313), Dráhové aplikácie. Systémy odberu prúdu. Požiadavky na meranie dynamickej interakcie medzi pantografovým zberačom a vrchným trolejovým vedením a validácia týchto meraní. - Cengel, Ladislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2012)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 50317: 2012