STN EN ISO 898-2: 2012 (02 1005), Mechanické vlastnosti spojovacích súčiastok z uhlíkovej a legovanej ocele Časť 2 Matice so stanovenými pevnostnými triedami. Základný závit a závit s jemným stúpaním (ISO 898-2: 2012) - Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 73 Spojovacie súčiastky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2012)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 898-2: 2012
Táto norma nahrádza STN EN 20898-2 z decembra 1998 a STN EN ISO 898-6 z mája 1999 v celom rozsahu
Spracovateľ: Technická komisia: TK 73 Spojovacie súčiastky
Keywords: normy