STN EN 62549: 2012 (37 0012), Kĺbové systémy a ohybné systémy vedenia káblov. - Tomo, Jozef (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2012)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 62549: 2011