STN EN 50580: 2013 (36 1570), Bezpečnosť elektrického ručného náradia. Osobitné požiadavky na striekacie pištole. - Vámošiová, Iveta; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 10 Elektrické spotrebiče pre domácnosť a elektrické ručné náradie (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 50580: 2012
Táto norma nahrádza STN EN 50144-1 z februára 2001, STN EN 50144-2-7 zo septembra 2002, STN EN 50260-1 z apríla 2003 a STN EN 50260-2-7 z apríla 2003 v celom rozsahu. STN EN 50144-1 z februára 2001, STN EN 50144-2-7 zo septembra 2002, STN EN 50260-1 z apríla 2003 a STN EN 50260-2-7 z apríla 2003 sa môže súbežne s touto normou používať do 9. 1. 2015
Spracovateľ: Iveta Vámošiová. technická komisia: TK 10 Elektrické spotrebiče pre domácnosť a elektrické ručné náradie
Keywords: normy