STN EN 12697-5: 2013 (73 6160), Asfaltové zmesi. Skúšobné metódy pre asfaltové zmesi spracúvané za horúca Časť 5 Stanovenie maximálnej objemovej hmotnosti - Gillinger, Ján (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12697-5: 2009 vrátane jej opravy AC: 2012