STN EN 12697-44: 2013 (73 6160), Asfaltové zmesi. Skúšobné metódy pre asfaltové zmesi spracúvané za horúca Časť 44 Šírenie trhliny na skúšobnom telese polkruhového prierezu namáhanom ohybom - Gillinger, Ján (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12697-44: 2010