STN EN 12159: 2013 (27 4403), Stavebné výťahy na dopravu osôb a materiálov so zvisle vedenými klietkami. - Trnovec, Stanislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12159: 2012