STN EN 50149: 2013 (34 1558), Dráhové aplikácie. Pevné inštalácie. Elektrická trakcia. Drážkované trolejové drôty z medi a zo zliatin medi. - Cengel, Ladislav; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 83 Elektrické a elektronické zariadenia pre železnice (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 50149: 2012
Táto norma nahrádza STN EN 50149 z decembra 2002 v celom rozsahu. STN EN 50149 z decembra 2002 sa môže súbežne s touto normou používať do 30. 4. 2015
Spracovateľ: Ladislav Cengel. Technická komisia: TK 83 Elektrické a elektronické zariadenia pre železnice
Keywords: normy