STN EN 16272-1: 2013 (73 6381), Železnice. Koľaj. Protihlukové bariéry a súvisiace zariadenia proti šíreniu zvuku. Skúšobná metóda určovania akustických vlastností Časť 1 Vlastné charakteristiky. Labolatórna zvuková pohltivosť v podmienkach difúzneho zvukového poľa - Tomašovič, Peter; Minarovičová, Katarína (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 16272-1: 2012