STN EN 16005: 2013 (74 6498), Mechanicky ovládané dvere. Bezpečnosť pri používaní. Požiadavky a skúšobné metódy. - Ralbovský, Anton (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 16005: 2012