STN EN 16005: 2013 (74 6498), Mechanicky ovládané dvere. Bezpečnosť pri používaní. Požiadavky a skúšobné metódy. - Ralbovský, Anton; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 96 Otvorové výplne a ľahké obvodové plášte (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 16005: 2012
Táto norma nahrádza ustanovenia týkajúce sa dverí v STN 74 6182 z marca 1998
Spracovateľ: Anton Ralbovský. Technická komisia: TK 96 Otvorové výplne a ľahké obvodové plášte
Keywords: normy