STN EN 60811-508: 2013 (34 7010), Elektrické optické káble. Skúšobné metódy pre nekovové materiály Časť 508 Mechanické skúšky. Skúška tlakom pri vysokej teplote pre izoláciu a plášte - Gilian, František (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 60811-508: 2012