STN EN 16281: 2013 (94 3030), Výrobky na ochranu detí. Blokovacie/Zaisťovacie zariadenia zabezpečené proti použitiu deťmi, namontované spotrebiteľom na okná a balkonové dvere. Bezpečnostné požiadavky a skúšobné metódy. - Sulík, Štefan (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 16281: 2013