STN EN 12090: 2013 (72 7059), Tepelnoizolačné výrobky pre stavebníctvo. Stanovenie správania pri namáhaní šmykom. - Paulíková, Anna (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto norma je slovenskou veriou európskej normy EN 12090: 2013