STN EN 60601-1-8/A1: 2013 (36 4800), Zdravotnícke elektrické prístroje Časť 1-8 Všeobecné požiadavky na základnú bezpečnosť a nevyhnutné prevádzkové vlastnosti. Pridružená norma: Všeobecné požiadavky, skúšky a pokyny pre poplachové systémy v zdravotníckych elektrických prístrojoch a zdravotníckych elektrických systémoch. Zmena A1 (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2013)
Táto zmena A1 STN EN 60601-1-8: 2008 obsahuje anglickú verziu európskej normy EN 60601-1-8: 2007/A1: 2013 a má postavenie oficiálnej verzie