STN EN 280: 2014 (27 5004), Pojazdné zdvíhacie pracovné plošiny. Konštrukčné výpočty. Kritériá stability. Konštrukcia. Bezpečnosť. Preskúšanie a skúšky. - Trnovec, Stanislav; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 100 Zdvíhacie zariadenia, žeriavy (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2014)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 280: 2013
Táto norma nahrádza STN EN 280 + A2 z januára 2010 v celom rozsahu. STN EN 280 + A2 z januára 2010 sa môže súbežne s touto normou používať do 31. 1. 2015
Spracovateľ: Stanislav Trnovec. Technická komisia: TK 100 Zdvíhacie zariadenia, žeriavy
Norma je nahradená normou STN EN 280 + A1 z júna 2016 v celom rozsahu. Používať sa môže do 28. 2. 2017
Keywords: normy