STN EN ISO 12312-1: 2014 (83 2169), Osobné prostriedky na ochranu očí a tváre. Slnečné okuliare a podobné prostriedky na ochranu očí Časť 1 Slnečné okuliare na všeobecné používanie (ISO 12312-1: 2013) - Katuščáková, Gabriela; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 91 Osobné ochranné prostriedky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2014)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 12312-1: 2013
Norma je zrušená od 01. 08. 2023
Spracovateľ: Gabriela Katuščáková. Technická komisia: TK 91 Osobné ochranné prostriedky
Dátum účinnosti opravy normy: december 2014
Táto norma nahrádza STN EN 1836 + A1 z marca 2008 v celom rozsahu
Keywords: normy