STN EN 60601-1-9/A1: 2014 (36 4800), Zdravotnícke elektrické prístroje Časť 1-9 Všeobecné požiadavky na základnú bezpečnosť a nevyhnutné prevádzkové vlastnosti. Pridružená norma: Požiadavky na konštrukciu zohľadňujúcu životné prostrredie. Zmena A1 (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2014)
Táto zmena A1 STN EN 60601-1-9: 2009 je slovenskou verziou európskej normy EN 60601-1-9/A1: 2013