STN EN 12622 + A1: 2014 (21 0702), Bezpečnosť obrábacích a tvárniacich strojov. Hydraulické ohraňovacie lisy - Pivoňka, Michal (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2014)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12622: 2009 + A1: 2013