STN EN ISO 4833-1: 2014 (56 0083), Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov Časť 1 Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C zalievaním inokula (ISO 4833-1: 2013 - Kaclíková, Eva (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2014)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 4833-1: 2013