STN EN ISO 10819: 2014 (01 1424), Mechanické kmitanie a otrasy. Kmitanie pôsobiace na ruky. Merania a hodnotenie prenosu kmitania rukavicami na dlaň ruky (ISO 10819: 2013). - Žiaran, Stanislav (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2014)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 10819: 2013 vrátane opravy EN ISO 10819: 2013/Cor. Aug. 2013