STN EN ISO 13856-3: 2014 (83 3314), Bezpečnosť strojov. Ochranné zariadenia reagujúce na tlak Časť 3 Všeobecné zásady navrhovania a skúšania nárazníkov, platní, laniek a podobných zariadení reagujúcich na tlak (ISO 13856-3: 2013) - Mokráňová, Silvia (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2014)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 13856-3: 2013