STN EN 1601: 2014 (65 6508), Kvapalné ropné výrobky. Bezolovnatý benzín. Stanovenie organických kyslíkatých zlúčenín a celkového obsahu organicky viazaného kyslíka plynovou chromatografiou (O-FID). (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2014)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1601: 2014