STN EN 12096: 2000 (01 1417), Mechanické kmitanie. Deklarovanie a overovanie emisných hodnôt kmitania. - Žiaran, Stanislav; Bendis, Robert (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2000)
Táto národná norma je identická s EN 12096: 1997