STN EN ISO 13090-1: 2000 (01 1418), Mechanické kmitanie a otrasy. Bezpečnostné pokyny na skúšky a experimenty s človekom Časť 1 Expozícia celého tela človeka mechanickému kmitaniu a opakovanému otrasu (ISO 13090-1: 1998 - Žiaran, Stanislav; Bendis, Robert (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2000)
Táto národná norma je identická s EN ISO 13090-1: 1998